Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu: Să iasă primarul capitalei, Ion Ceban, și să le explice oamenilor de ce li se îngrădește accesul în PMAN

0

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a fost chemat astăzi, în centrul capitalei, pentru a le explica oamenilor adunați la protestul național de ce li se interzice să manifesteze în Piața Marii Adunări Naționale. Asta deși Primăria municipiului Chișinău a fost a înștiințată în scris, din timp, despre faptul că protestul antiguvernamental va avea loc în PMAN.

Liderul protestelor antiguvernamentale, Dinu Țurcanu, a criticat atitudinea primarului capitalei, Ivan Ceban, care nu a asigurat accesul mulțimii în centrul capitalei.

„Jos dictatura! Dați-le voie oamenilor în PMAN. Protestul nostru este pașnic. Cerem prezența primarului general al capitalei, Ion Ceban, să ne explice de ce ni se încalcă dreptul la libera exprimare. În caz contrar, vom considera că primarul acționează în cârdășie cu Maia Sandu. Considerăm acțiunile poliției drept provocatoare, care au scopul de a ne încălca dreptul la libera exprimare”, a declarat Dinu Țurcanu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata