Președintele Ucrainei a adoptat un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

0

Anunțul a fost făcut chiar de liderul ucrainean, pe site-ul Administrației prezidențiale de la Kiev, transmite democracy.md cu referire la Rador.ro.

„Am aprobat punerea în aplicare a deciziei Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei din 15 octombrie 2021 Cu privire la aplicarea măsurilor speciale economice și a altor măsuri restrictive (sancțiuni)”, se arată în mesajul postat.

La sfârșitul lunii octombrie curent, în cadrul unei întâlniri cu reprezentantul special al Uniunii Europene pentru Drepturile Omului, Eamon Gilmore, șeful adjunct al Biroului președintelui Ucrainei, Ehor Jovkva, i-a recomandat și UE să înăsprească sancțiunile antirusești.

Kievul a impus ulterior sancțiuni împotriva a 237 de cetățeni ruși pentru organizarea de alegeri pentru Duma de Stat a Rusiei în Crimeea și în Donbas.

Crimeea a fost anexată la Federația Rusă după referendumul din luna martie 2014, când majoritatea locuitorilor au votat în favoarea reunificării cu Rusia, plebiscit nerecunoscut la nivel internațional. 

Totodată, separatiștii din Donbas sunt sprijiniți de Moscova în luptele contra Kievului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata