Presiune și amenințări asupra primarilor din Moldova: Acuzațiile edilului Ion Ceban

0

Republica Moldova nu a mai cunoscut niciodată o astfel de campanie de presiune și amenințare asupra primarilor, aș樂威壯 a cum o face acum guvernarea PAS. Acest lucru se face cu un singur scop – de a strânge cât mai mulți primari pentru a avea o imagine bună în fața partenerilor externi. Este declarația primarului Capitalei, Ion Ceban, făcută în cadrul unei discuții cu jurnalistul Gheorghe Gonța.

Edilul susține că pentru a face presiuni asupra aleșilor, PAS folosește toate instituțiile statului, pe care le-a acaparat în totalitate.

”Acum e presiune foarte mare pe primari. Ori te duci cu PAS, ori vine ANI, CNA, Procuratura, ori alte sperietori. Este foarte grav. Așa ceva, la așa o scară mare, nu s-a mai întâmplat niciodată. Problema este că ei au nevoie de o imagine pentru extern și să aibă un scor la nivel de țară. Azi strâng tot, și reprezentanți Șor, comuniști, independenți, PLDM, PD, tot ce poate fi strâns, tot ce poate fi convins prin diferite metode tradiționale și netradiționale. Se merge prin modelul: ține o opțiune pentru Satul European, nu vrei o să ai probleme cu ANI. Spre mare regret, având controlul asupra instituțiilor statului fac presiuni de o intensitate de neimaginat”, a declarat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata