Prim-ministra Natalia Gavrilița, în discuții cu premierul Landului Hessen, Boris Rhein

0

Perspectivele de intensificare a colaborării dintre Republica Moldova și Landul federal Hessen au fost discutate la întrevederea prim-ministrei Natalia Gavrilița cu premierul Hessen, Boris Rhein.  Oficialii s-au referit la importanța dezvoltării relațiilor bilaterale pe mai multe paliere în care interesele părților coincid, subliniind că în Landul Hessen sunt stabiliți mai mulți reprezentanți ai diasporei moldovenești.

În cadrul discuțiilor, prim-ministra s-a referit la oportunitățile de extindere a cooperării pe dimensiunea economică, exprimând interesul Republicii Moldova în atragerea investitorilor din Landul Hessen. În acest sens, părțile au subliniat  necesitatea de creare a unei platforme comune, prin intermediul căreia Republica Moldova va putea prezenta oamenilor de afaceri din Hessen oportunitățile investiționale ale țării noastre. 

 „Republica Moldova este deschisă pentru investitori, iar Guvernul a întreprins mai multe măsuri pentru crearea unui climat investițional atractiv, astfel ca afacerile internaționale să găsească la noi condițiile necesare pentru extindere. Ne dorim să atragem noi domenii de investiții, cum ar fi produsele farmaceutice sau electronice”, a spus Natalia Gavrilița. 

În discuții, șefa Executivului a apreciat cooperarea dintre Poliția Landului Hessen și Inspectoratul General al Poliției (IGP) din Republica Moldova, accentuând aportul părții germane în fortificarea capacităților Ministerului Afacerilor Interne (MAI). În timpul apropiat, IGP al MAI va recepționa o donație din partea Landului Hessen – două automobile și 100 de veste de protecție. 

La rândul său,  Boris Rhein a felicitat autoritățile și cetățenii Republicii Moldova pentru obținerea  statutului de țară candidată la UE și a apreciat ajutorul oferit de autoritățile moldovenești refugiaților ucraineni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata