Prim-ministra Natalia Gavrilița și omologul ei român, Nicolae-Ionel Ciucă au avut o întâlnire de lucru la Chișinău

0

Prim-ministra Natalia Gavrilița și omologul ei român, Nicolae-Ionel Ciucă au avut o întâlnire de lucru la Chișinău. Oficialii au discutat despre situația de securitate din regiune, gestionarea fluxului de refugiați care fug din calea războiului și suportul oferit Guvernului de la Chișinău în gestionarea crizei. 

Natalia Gavrilița a mulțumit  pentru sprijinul generos și consistent al României în asigurarea asistenței pentru refugiați, pentru deschiderea coridorului verde la frontieră moldo-română, dar și pentru mijloacele de transport necesare persoanelor refugiate pentru tranzitarea teritoriului Moldovei de la vama Palanca la Huși. La fel, prim-ministra a mulțumit pentru asistența oferită de partea română, cu titlu gratuit – cantități de benzină, motorină și păcură, care vor reduce considerabil impactul crizei în sfera energetică. 

Unul din subiectele abordate în cadrul discuțiilor a fost și securitatea energetică a Republicii Moldova și procesul de de interconectare energetică cu România. Discuțiile au avut loc  în contextul în care  Republica Moldova și Ucraina au finalizat astăzi procesul de sincronizare la rețeaua energetică europeană ENTSO-E. 

Oficialii au discutat și alte subiecte de pe agenda bilaterală, inclusiv proiectele agreate la 11 februarie în cadrul ședinței comune a celor două guverne. În acest context, premierul român a reiterat susținerea guvernului său în realizarea reformelor necesare pentru a apropia Republica Moldova de Uniunea Europeană.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata