Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat fabrica de cașcavaluri din satul Cealîc, raionul Taraclia

0

Cealîc – Aflat într-o vizită de lucru în raionul Taraclia, prim-ministrul Dorin Recean a vizitat mini-fabrica de cașcavaluri a familiei Chiriac din satul Cealîc. Prin obținerea mai multor granturi finanțate de către Uniunea Europeană și statele sale membre, cei doi soți au modernizat întreprinderea, procesele de prelucrare și de producție a lactatelor, oferind o gama largă de produse la cele mai înalte standarde de calitate.

Prim-ministrul Dorin Recean a apreciat faptul că familia a ales să investească și să-și deschidă afacerea în localitatea de baștină. „Sârguința cu care muncesc Piotr și Eudochia este un exemplu pentru noi toți. Familia Chiriac contribuie la dezvoltarea unui sector economic important al țării și ne oferă un exemplu de implicare și viziune. Mă bucură faptul că nu se opresc la reușitele obținute și că sunt hotărâți să-și extindă afacerea”, a spus premierul Recean. 

Șeful Executivului a aflat de la oamenii de afaceri despre dificultățile pe care le întâmpină în procesul de activitate, dar și despre planurile de viitor. „Intenționăm să ne extindem afacerea, să mai achiziționăm tehnica necesară, inclusiv să cumpărăm un frigider mare de păstrare a produsului finit. De asemenea, ne-am propus să intrăm în circuitul turistic al țării, organizând camere de degustare”, a spus Eudochia Chiriac. 

Afacerea a fost deschisă acum, 12 ani. Cașcavalul se produce după o tehnologie italiană, iar lunar se realizează în jur de 600 kg de preparate din lapte de vaci. Până în prezent, familia a investit peste un milion de lei în dezvoltarea afacerii.

Cu prilejul vizitei, familia Chiriac a fost informată despre lansarea în scurt timp a programului guvernamental de susținere a antreprenorilor “373“.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata