Prim-ministrul Dorin Recean, către partenerii externi: „Ne dorim ca sprijinul pentru dezvoltare să fie resimțit de cetățeni prin fiecare proiect realizat”

0

Obiectivele Executivului pentru perioada următoare și prioritățile de asistență externă pentru implementarea reformelor și avansarea pe agenda europeană au fost prezentate în cadrul reuniunii partenerilor de dezvoltare ai țării noastre, desfășurată la Guvern.

Prim-ministrul Dorin Recean a apreciat sprijinul acordat țării noastre pentru dezvoltarea domeniilor cheie și îmbunătățirea calității vieții oamenilor, accentuând că eforturile autorităților se concentrează în continuare pe asigurarea păcii și securității, reformarea justiției și lupta împotriva corupției, creșterea economică și modernizarea infrastructurii.

„Ne dorim ca sprijinul pentru dezvoltare să fie resimțit de cetățeni prin fiecare proiect realizat. În același timp, obiectivul nostru ireversibil este aderarea la Uniunea Europeană – un proiect de țară”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

La rândul său, secretarul general al Guvernului, Artur Mija, a vorbit despre cele 20 de priorități ale Executivului, incluse în Planul Național „Construim Moldova Europeană”, dar și despre Planul Național de Dezvoltare 2024 – 2026. Șeful Cancelariei de Stat a subliniat importanța planificării costurilor și resurselor, predictibilității și consolidării eforturilor pentru a construi instituții reziliente care vor livra rezultatele așteptate de cetățeni și mediul de afaceri.

De asemenea, în cadrul evenimentului, a fost prezentat Planul Național de Aderare la Uniunea Europeană 2024 – 2027, necesitățile sectoriale de asistență externă și cartografierea sprijinului de care țara noastră beneficiază deja. Totodată, a fost prezentată viziunea privind mecanismul de coordonare a asistenței externe, precum și noile instrumente pentru monitorizarea implementării eficiente a proiectelor și gestionarea relațiilor cu partenerii externi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata