Prim-ministrul Dorin Recean, în dialog cu președintele Comitetului Economic și Social European, Oliver Röpke

0

Rolul societății civile în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova a fost discutat de către prim-ministrul Dorin Recean și președintele Comitetului Economic și Social European (CESE), Oliver Röpke.

Șeful Executivului a menționat că realizarea obiectivului strategic de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană este o sarcină comună a autorităților, cetățenilor și societății civile, accentuând că anume implicarea sectorului asociativ și susținerea reformelor de către membrii acestuia accelerează transformarea Republicii Moldova după modelul european.

„Moldova este ancorată ireversibil pe calea europeană, iar în acest proces, cooperarea dintre toți membrii societății este esențială. O Uniune Europeană mai mare este o Uniune Europeană mai sigură și mai prosperă, iar Republica Moldova este pregătită să contribuie la efortul comun al țărilor europene de a promova pacea și prosperitatea”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Oficialii s-au referit și la subiectele ce țin de liberalizarea pieței muncii, dar și lupta cu dezinformarea, în contextul războiului hibrid desfășurat de Federația Rusă în Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata