Prim-ministrul Dorin Recean, în discuție cu omologul său ucrainean, Denys Shmyhal: „Rămânem solidari cu Ucraina și poporul ei”

0

Prim-ministrul Dorin Recean a discutat cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal, în formatul unei videoconferințe. Șeful Guvernului de la Chișinău a transmis mulțumiri poporului ucrainean pentru fermitatea cu care își apără granițele, dar și întreaga Europă. Premierul Dorin Recean a declarat că autoritățile continuă să depună eforturi pentru a integra refugiații ucraineni în societatea noastră, în grădinițe, școli și proiecte sociale.

„Războiul a demonstrat că este extrem de important să rămânem solidari, uniți și puternici. Sunt convins că relațiile noastre de colaborare vor crește în intensitate, iar agenda activităților comune se va lărgi, inclusiv în ceea ce privește cooperarea noastră interinstituțională pe segmentul energetic, de securitate, infrastructură și transport”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Prim-ministrul Ucrainei a apreciat faptul că autoritățile Republicii Moldova au declarat anul 2023 drept „Anul culturii ucrainene în Moldova” și a reafirmat sprijinul Guvernului de la Kyiv pentru țara noastră: „Prețuim solidaritatea poporului Republicii Moldova și vreau să vă asigur că Ucraina vă este un prieten de încredere. Integrarea europeană a Ucrainei și Republicii Moldova înseamnă securitatea și viitorul nostru comun”, a subliniat Denys Shmyhal.

Tot astăzi, prim-ministrul Dorin Recean l-a primit la Guvern pe ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko. Oficialii au evaluat contextul de securitate actual și provocările din regiune. „Am speranța că, în pofida provocărilor și evenimentelor din ultima perioadă, Ucraina și pacea vor învinge”, a declarat premierul Dorin Recean.

La rândul său, ambasadorul Marko Șevcenko a mulțumit autorităților și cetățenilor Republicii Moldova pentru tot sprijinul acordat conaționalilor săi fugiți din calea războiului: „În condițiile actuale, unitatea și solidaritatea sunt valori esențiale pentru cele două state”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata