Prim-ministrul Dorin Recean s-a văzut cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul Forumului Global Gateway

0

Bruxelles – În cadrul Forumului Global Gateway, prim-ministrul Dorin Recean s-a văzut cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Premierul i-a mulțumit șefei Comisiei Europene pentru suportul constant oferit țării noastre și pentru asistența macrofinanciară, în valoare de 72,5 milioane de euro, anunțată de Comisia Europeană, care reprezintă un sprijin suplimentar pentru autoritățile de la Chișinău. 

Din suma acordată, 50 de milioane de euro reprezintă un împrumut în condiții preferențiale, iar 22,5 milioane de euro – grant nerambursabil. Asistența financiară va fi transferată până la sfârșitul acestei luni și va fi direcționată pentru asigurarea stabilității macrofinanciare și planificarea unor noi reforme, care vor dinamiza procesul de integrare europeană a țării noastre.

„Aderarea Moldovei la Uniunea Europeană este prioritatea de bază a Guvernului, iar angajamentul nostru de a implementa recomandările Comisiei Europene este mai puternic, având sprijinul partenerilor europeni”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Cu resursele disponibile, Guvernul va continua eforturile de consolidare a securității energetice și proiectele concrete, care vor ajuta Republica Moldova să investească în continuare în diversificarea surselor de energie, îmbunătățirea infrastructurii și în programe sociale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata