Primăria Chișinău a fost luată la ochi de Instituțiile Statului și de la cel mai mic până la cel mai mare șefuleți, astfel Ceban cere o întrevedere cu prim-ministra Natalia Gavriliță

0

Primarul general Ion Ceban a solicitat o întrevedere cu prim-ministra Natalia Gavriliță pentru a spune toate lucrurile pe nume și pentru a solicita să fie încheiată presiunile asupra primăriei Chișinău. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă, unde a semnalat mai multe probleme.

Edilul a vorbit despre faptul că Primăria Chișinău a fost luată la ochi de Instituțiile Statului și de la cel mai mic până la cel mai mare șefuleți, are întrebări și pofte de a cunoaște cum stau lucrurile în municipalitate.

„Și-a făcut apariția Inspecția financiară, care specialiștii sărmanii, nu sunt ei de vină au venit să caute bobul de mazăre. I-au trimis la Primărie, pe diverse teme, la Direcția Transport, la Exdrupo. Caută – caută. Important măcar ceva să găsească! Consiliul Concurenței a apărut cu solicitări suplimentare de la Exdrupo, precum ca fiind întreprindere municipală ar trebui să participe la licitație. E o absurditate.

Întrebări și solicitări avem parvenite în scris de la care instituție vreți, deputați, tot felul de funcționari de la PAS, care îi zgârâie în gât că în acest oraș în sfârșit ceva se schimbă iar în fruntea capitalei stă Ion Ceban.

AST (Agenția de Supraveghere Tehnică), avem și solicitări de la Agenția care mimează că vrea să facă ordine în domeniul construcțiilor ilegale. De râs și de plâns. Că ceva nu a emis Primăria Chișinău. În timp ce cei care guvernează au zis frumos că vor da construcțiile ilegale jos și vor lupta cu sperietorile compuse de ei. La care eu am anunțat că Primăria doar va susține și va ajuta la acest deziderat. Ce să vedem astăzi. AST, luptă cu ușile ilegale construite în încăperi. Au solicitat explicații și cheamă viceprimari la interogatoriu și un exemplu, demn de AST – un proprietar, la o încăpere nelocuibile a solicitat ca în loc de geamul mare din interior să facă ușă, pe interior să poată trece dintr-o cameră în alta”, a declarat primarul.

Edilul atenționează că e gravă abordarea oamenilor de sus. „Din toate cele 15 solicitări transmise la Primărie în ultimele zile, toate sunt iată astfel de fâsuri, nechibzuite și să nu spună că nu lucrează. Vreau să văd acele construcții ilegale promise că vor fi stopate. La strada Serghei Lazo, au permis să continuă construcția, deși au fost stopate lucrările. Ei singuri de la tribuna Parlamentului au anunțat că nu vor permite”, a punctat edilul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata