Primăria Chișinău a inițiat o anchetă în cazul intoxicării de la tabăra privată din Capitală

0

Primăria Chișinău regretă incidentul de la tabăra privată de odihnă, acolo unde mai mulți copii au fost diagnosticați cu salmoneloză și au fost internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii. Deși este vorba de o instituție privată, municipalitatea a intervenit imediat și s-a autosesizat și precizează că specialiștii din instituțiile medicale din Chișinău sunt implicați în monitorizarea și îngrijirea copiilor până la recuperarea acestora.

”Copiii nu erau încadrați în taberele de vară din subordinea Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei Municipiului Chișinău. Tabăra de odihnă în care s-a produs intoxicația este o entitate privată de pe teritoriul Municipiului Chișinău. Primăria Municipiului Chișinău s-a autosesizat în legătură cu acest incident și a inițiat o anchetă proprie, pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs intoxicația copiilor și de a identifica eventualele nereguli sau încălcări ale normelor de siguranță alimentară etc”, se arată în mesajul Primărie Chișinău.

Primăria Municipiului Chișinău amintește că acordă o importanță deosebită siguranței și bunăstării copiilor și va continua să coopereze cu autoritățile medicale și cele responsabile de monitorizarea controlului igienei și siguranței alimentare pentru a preveni astfel de incidente, în vederea asigurării protecției 樂威壯 adecvate a copiilor în taberele din Municipiul Chișinău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata