Primăria Chișinău a investit în dezvoltarea infrastructurii suburbiei Condrița peste 9 milioane de lei

0

În cea mai mică suburbie a municipiului, satul Condrița, unde locuiesc cel mult 600 de oameni, Primăria Chișinău a investit, în ultimii trei ani, în dezvoltarea infrastructurii peste 9 milioane de lei. Edilul Ion Ceban susține că cele mai mari alocații au ajuns pentru construcția apeductului, pentru procurarea unui sediu pentru a deschide o grădiniță și pentru a reabilita gimnaziul din sat. De asemenea, au fost proiecte de construcție a drumurilor și de extindere a iluminatului public stradal. Toate aceste proiecte au o finanțare integrală din bugetul municipal.

”Primăria Chișinău a alocat peste trei milioane de lei pentru procurarea unui edificiu pentru a deschide, în premieră, pentru copiii din localitate o grădiniță. Din acești bani au fost cumpărate mobilier, tehnică și utilajul necesar pentru amenajarea curții. De asemenea, au fost achiziționate panouri solare și pompe de căldură. Urmează lucrările de reparație în interiorul grădiniței și amenajarea terenului. Instituția preșcolară va avea o capacitate de 40 de locuri”, a declarat Ion Ceban.

Alte 300 de mii de lei, Primăria Chișinău le-a investit în izolarea termică și reparația fațadei Gimnaziului nr.65, unde învață 70 de elevi. De asemenea, peste un milion de lei a fost alocat pentru construcția în localitate a unui apeduct.

”Locuitorii din Condrița nu au avut până acum servicii centralizate de aprovizionare cu apă. Fântânile erau unica sursă pentru ei de aprovizionare cu apă. La Condrița am investit și în construcția drumurilor din beton – peste 1,5 milioane de lei. 900 de mii de lei i-am alocat pentru strada Calea Codrilor și strada Luceafărul, 300 de mii de lei – pentru betonarea străzii Pădurii și alte 300 de mii de lei – pentru calea de acces spre cimitir. 2,8 milioane de lei i-am investit în asfaltarea străzii Ștefan cel Mare și Sfânt. Pentru extinderea și modernizarea iluminatului public stradal la Condrița municipalitatea a alocat 600 de mii de lei”, a mai adăugat primarul general.

Investițiile Primăriei Chișinău în suburbia Condrița nu se opresc aici. Municipalitatea a alocat peste 420 de mii de lei pentru stația de așteptare din preajma mănăstirii din localitate, 300 de mii pentru curățarea și lărgirea canalelor pluviale și 350 de mii de lei pentru extinderea conductei de gaz. Peste 800 de mii de lei au fost alocate pentru amenajarea unui teren de joacă, a unui teren de sport și a unui spațiu destinat organizării târgurilor. De asemenea, în urma unei investiții de 300 de mii de lei a fost reabilitată capital parcarea publică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata