Primăria Chişinău a lansat o platformă informațională ce va ține la curent locuitorii capitalei cu toate realizările orașului

0

Primăria Chişinău a lansat o platformă informațională ce va ține la curent locuitorii capitalei cu toate realizările orașului. Platforma proiecte.chisinau.md (http://proiecte.chisinau.md/) include peste 1000 de proiecte importante, acțiuni și evenimente realizate cu suportul Primăriei municipiului Chișinău în ultimii patru ani.

“Cele 1000 de proiecte de pe site, sunt repartizate în 8 categorii – de la Asistență Socială și investiții în Infrastructură, până la Educație și Gestionare a deșeurilor municipale. Platforma este în permanentă actualizare, deoarece sunt foarte multe proiecte în lucru”, a menționat primarul general, Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă dedicată lansării site-ului.

Fiecare publicație conține o descriere scurtă despre un anumit proiect, despre un eveniment, un serviciu public ori despre investiții în mai multe instituții din Capitală.
Totodată, sunt prezentate informații despre costurile și alocațiile pentru fiecare proiect: există proiecte finanțate din bugetul municipal dar și altele, realizate cu o contribuție din partea diferitor parteneri.
 
Platforma se referă la proiectele din orașul Chișinău dar include și informații despre proiectele Primăriei realizate în suburbii în categoria „Suburbii” de pe aceiași platformă. Informațiile cu privire la suburbii, pot fi accesate pe platforma online dedicată separat localităților din municipiu – „suburbii.chisinau.md (http://suburbii.chisinau.md/)”.
 

“Platforma va avea și versiuni în limba Engleză dar și Rusă. Versiunile în limba engleză și rusă a site-ului vor permite tuturor oamenilor, investitorilor și turiștilor să afle mai multe despre inițiativele noastre și să exploreze potențialul orașului nostru”, a declarat Ion Ceban.

Pe pagina principală a site-ului pot fi găsite link-urile spre toate portalurile informative ale Primăriei Municipiului Chișinău.
 Site-ul proiecte.chisinau.md (http://proiecte.chisinau.md/) oferă accesul instantaneu la proiectele desfășurate în capitală, dar și la multe platforme tematice dezvoltate în ultimii ani de către echipa Primăriei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata