Primăria Chișinău aduce acuzații Guvernului privind asistenții personali

0

Premierul Dorin Recean nu a ezitat din nou să vină cu o declarație politică în problema asistenților personali din mun. Chișinău. Primăria Capitalei, printr-un comunicat oficial, a reamintit exponenților executivului că ei au fost cei care „au tăiat finanțarea pentru acești angajați”, iar acum ”fac politică și declară că rezolvă aceste probleme”.

În poziția făcută publică, Primăria Chișinău susține că declarațiile și acțiunile celor de la guvernarea PAS se limitează la tot ce ține de municipiul Chișinău și Primăria Chișinău.

„Guvernul cauzează probleme grave la Chișinău, după care face politică și declară că rezolvă aceste probleme, inclusiv este situația asistenților personali, când au tăiat finanțarea pentru acești angajați anume din municipiul Chișinău. De acest lucru și-au dat seama și asistenții personali care erau manipulați că primăria ar fi vinovată, iar când au înțeles că a fost jocul politic al guvernării, oamenii le cer socoteală, iar ei, chipurile, rezolvă problema dând indicații tot Primăriei Chișinău și tot din bugetul municipal”, se arată într-un comunicat al Primăriei Chișinău.

Municipalitatea reamintește că este de datoria Guvernului să asigure toți cetățenii R. Moldova în mod egal.

„Or, aducem aminte că doar Chișinău și UTA Găgăuzia au fost discriminați de Guvern și au fost tăiate acele finanțări în programul „Restart” pentru asistenții personali. Guvernul este direct responsabil de acest lucru. Oamenii așteaptă rezultate, nu declarații politice de pe ecranele televizoarelor”, se mai arată în reacția Primăriei Chișinău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata