Primăria Chișinău continuă să amenajeze noi treceri pietonale

0

În scopul asigurării siguranței pietonilor și a fluidizării traficului rutier, Primăria Chișinău continuă să amenajeze noi treceri pietonale supraînălțate în diferite zone ale orașului. Astfel, în ultima perioadă, pe strada Florilor din sectorul Rîșcani au fost instalate 3 astfel de treceri, care deservesc mai multe instituții de învățământ și de educație timpurie, cum ar fi: Liceul Teoretic „Natalia Gheorghiu”, Universitatea Slavona din Moldova, Liceul Teoretic „Nicolae Milescu-Spătaru”, Grădinițele nr. 105 și 108.

De asemenea, se execută lucrări pe strada Matei Basarab, la trecerea de pietoni din apropierea Liceului Teoretic ,,Matei Basarab”, iar în curând se vor demara lucrările în sectorul Ciocana.

Potrivit Primăriei Chișinău, în acest an se preconizează amenajarea a 22 treceri pietonale supraînălțate în mai multe sectoare ale orașului, cu prioritate în zonele unde se află mai multe instituții educaționale.

De asemenea, în vara acestui an vor începe lucrările de creare a spațiilor de refugiu pe trecerile pietonale, unde carosabilul are mai mult de 3 benzi de circulație pe sens.

Reamintim că prima trecere de acest tip a fost realizată în anul trecut pe strada Florilor, în fața Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare”, iar recent o trecere de pietoni de pe strada Miron Costin din Capitală a fost dotată suplimentar cu butoane fotovoltaice încorporate. Acest echipament este o noutate pentru Chișinău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata