Primăria Chișinău întreprinde măsuri urgente după incendiul de la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu”

0

Primăria Chișinău a intervenit prompt în urma incendiului izbucnit vineri, 5 aprilie, la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu”, adoptând măsuri imediate pentru siguranța elevilor și personalului didactic. Vicedirectorul direcției generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei Chișinău, Andrei Pavaloi a făcut declarații cu referire la acest subiect în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale.
„Astăzi, 12 aprilie, s-a decis extinderea învățământului la distanță, inclusiv pentru ziua de astăzi, pentru a aștepta raportul din partea Centrului de Sănătate Publică, care a prelevat probe de aer. Raportul va fi examinat la o altă ședință a CSE și se va lua o decizie”, a declarat Andrei Pavaloi.

În cadrul instituției s-au efectuat o serie de lucrări de reparații și igienizare pentru a asigura un mediu de învățare sigur. „Au fost dezinfectate grupurile sanitare, coridoarele, sălile de clasă, sălile de sport și festivități. De asemenea, au fost dezinfectate cu clorură depozitele de la etajul I, blocul alimentar și subsolul instituției”, a explicat oficialul. Printre alte măsuri luate se numără și curățenia generală cu utilizarea soluțiilor chimice, vopsirea pereților și coridoarelor pentru combaterea mirosului și restabilirea energiei electrice în anumite zone ale instituției. Astăzi, se va obține și un raport din partea IGSU cu privire la cauzele izbucnirii incendiului. Până miercuri va fi întocmit un caiet de sarcini cu suma estimativă a cheltuielilor necesare în vederea restabilirii tuturor pagubelor din cadrul instituției”, a adăugat Andrei Palavoi.

Primăria Chișinău depune efort pentru a restabili cât mai curând posibil condițiile necesare și pentru a asigura un mediu de învățare sigur și securizat pentru elevi și personalul didactic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata