Primăria Chișinău lansează proiectul “MEDIA HUB CHIȘINĂU” pentru tineri. Ion Ceban: Un pas în susținerea dezvoltării abilităților în domeniul media și digital

0

Astăzi, primarul Ion Ceban a anunțat lansarea proiectului “MEDIA HUB CHIȘINĂU”, având ca scop susținerea tinerilor în dezvoltarea abilităților lor în domeniul editării și montajului video, filmării și competențelor digitale.

“Suntem încântați să lansăm proiectul MEDIA HUB CHIȘINĂU, prin intermediul căruia ne propunem să sprijinim tinerii care își doresc să se dezvolte în domeniul media și digital. Am amenajat un spațiu special în cadrul Centrului Municipal de Tineret Chișinău sectorul Centru, dotat cu echipamente video, mobilier și tot ceea ce este necesar pentru a realiza filmări și editări profesionale”, a declarat primarul Ion Ceban.

MEDIA HUB va dezvolta două proiecte principale. Primul proiect constă într-un PodCast săptămânal, în care vor fi invitați din diverse domenii pentru a discuta și aborda subiecte relevante pentru tineri, precum voluntariatul, dezvoltarea personală, societatea și studiile. PodCast-ul va fi difuzat în fiecare duminică pe canalul de YouTube “Media Hub Chișinău”.

Cel de-al doilea proiect este emisiunea “Tineri pentru TINEri”, o emisiune educativ-distractivă în care vor fi abordate subiecte informale, cu invitați din diverse domenii. Emisiunea va fi difuzată de două ori pe lună, în ziua de marți, pe canalul de YouTube “Media Hub Chișinău”.

“Proiectul MEDIA HUB CHIȘINĂU este implementat în cadrul Programului Buget Civil inițiat de Primăria municipiului Chișinău, ediția anului 2022. Pentru acest proiect, am alocat un buget de 277 789 lei din bugetul municipal, pentru a oferi tinerilor oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile în domeniul media și digital”, a adăugat primarul Ion Ceban.

Prin lansarea proiectului MEDIA HUB CHIȘINĂU, Primăria Chișinău reafirmă angajamentul său față de dezvoltarea tinerilor și promovarea competențelor digitale. Tinerii vor avea acum acces la un spațiu modern și echipamente de calitate pentru a-și exprima creativitatea și a se implica în producții media de înaltă calitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata