Primăria Chișinău lansează un program ambițios de susținere pentru tinerii antreprenori și migranți

0

Primarul Ion Ceban a făcut un anunț de amploare în ședința de astăzi a Primăriei Chișinău, lansarea unui program pilot de susținere a tinerilor și migranților în crearea propriilor afaceri. Acest program nu doar că arată ambițiile orașului de a crește economic, dar subliniază și angajamentul autorităților locale de a stimula antreprenoriatul și crearea de noi locuri de muncă.

„Începând de mâine, Primăria municipiului Chișinău lansează cel mai ambițios program municipal pilot de susținere a tinerilor și migranților în crearea propriei afaceri”, a afirmat Ceban, reafirmând determinarea sa de a construi un viitor economic mai puternic pentru Chișinău.

Programul va facilita lansarea și dezvoltarea afacerilor, oferind în același timp un impuls important pentru creșterea economică a orașului. Primăria Chișinău, alături de partenerii săi, va oferi cursuri gratuite, asigurând astfel ca tinerii și migranții să dobândească cunoștințele esențiale necesare pentru inițierea unei afaceri.

Primarul Ceban a detaliat, “Toate instruirile sunt gratuite și vor începe la 1 septembrie curent. Tinerii vor învăța aspectele legislative și normative de gestiune a activității de întreprinzător, managementul afacerii și cel financiar, cadrul fiscal și evid日本藤素 ența contabilă, marketing online și alfabetizare digitală, printre altele.”

După finalizarea instruirilor, tinerii și migranții vor avea posibilitatea de a aplica pentru suport financiar care să le permită să își lanseze propriile afaceri. Beneficiarii acestui program pot fi tinerii viitori antreprenori, refugiați și lucrători migranți cu vârsta între 18 și 40 de ani. Primăria municipiului Chișinău va oferi suport financiar sub formă de granturi.

Ceban a menționat că „cu o contribuție de doar 30 la sută, tinerii și migranții pot obține suport financiar nerambursabil de până la 200 mii de lei, fie compensarea valorii dobânzii la credite din ultimele 24 de luni.”

Primarul a mai adăugat că, în curând, Primăria va fi gata să lanseze și Incubatorul Municipal de Afaceri, care va fi situat în incinta Centrului Municipal pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. Acesta va oferi viitorilor antreprenori spații de lucru și pentru întâlniri, logistică, instruire, consultanță, mentorat, servicii de marketing și studierea pieței și chiar servicii juridice și de contabilitate.

“Suntem pe ultima sută de metri cu reparația. Încăperile erau în paragină, iar acum vom deschide 2 spații pentru tineri, amenajate după ultima generație”, a încheiat Ion Ceban, evidențiind ambiția și viziunea sa pentru dezvoltarea economică a Chișinăului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata