Primăria Chișinău organizează un nou iarmaroc pentru susținerea producătorilor autohtoni

0

Susținerea producătorilor autohtoni rămâne unul dintre obiectivele principale ale Primăriei Municipiului Chișinău. În context, luni, 15 aprilie, viceprimarul Olga Rusu a organizat o ședință cu producătorii autohtoni de material săditor și semincer.

În cadrul întâlnirii, cei prezenți au analizat posibilitatea amenajării unui nou iarmaroc, începând cu ziua de miercuri, 18 aprilie, în apropierea Pieței Centrale, și anume: pe str. Varlaam, în perimetrul str. Armenească și Tighina.

„Scopul acestei inițiative este facilitarea comercializării materialului săditor și semincer, puieților și răsadului de flori, respectiv susținerii producătorilor autohtoni de material săditor și semincer”, a declarat viceprimarul Olga Rusu.

Totodată, prin amenajarea unui astfel de iarmaroc, toți cei pasionați de grădinărit și nu doar vor putea achiziționa cele mai diverse materiale, inclusiv puieți, arbuști, bulbi și tuberculi de flori, plante de grădină, pomi, semințe, butași, răsaduri.

Pentru buna desfășurare a lucrurilor, conducerea Pieții Centrale se va îngriji de amenajarea locurilor de comerț, asigurând salubrizarea teritoriului adiacent și monitorizând desfășurarea activităților producătorilor autohtoni, care trebuie să corespundă cadrului legal.

Amintim că, un iarmaroc similar a fost organizat și în primăvara lui 2023, la fel, la inițiativa Primăriei Chișinău, care, astfel, și-a reiterat angajamentul continuu și sigur față de susținerea sectorului agricol local.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata