Primăria Chișinău și-a asumat integral costurile pentru construcția a peste 9 km de rețea de canalizare în suburbia Bubuieci

0

Primarul general Ion Ceban demonstrează încă o dată că dezvoltarea suburbiilor, este în prioritatea sa. Potrivit acestuia, Primăria Chișinău și-a asumat integral costurile pentru construcția a peste 9 km de rețea de canalizare în suburbia Bubuieci.

„Pentru construcția a 8,6 km de rețea pe 17 străzi din Bubuieci, în 2020, din bugetul municipal au fost alocate 6 milioane de lei.

În acest an, am alocat încă un milion de lei pentru extinderea cu încă 580 de metri a canalizării pe strada Ștefan cel Mare și Sfânt. Beneficiari ai acestor investiții sunt peste 1000 de gospodării. Alte 300 de mii de lei le-am alocat pentru construcția canalizării pluviale pe strada Livezilor.

Tot la Bubuieci, în prezent se desfășoară lucrările de construcție prin pavare a străzii D. Cantemir. Pentru aceste lucrări Primăria Chișinău a alocat în acest an 1,2 milioane de lei. Proiectul multianual are o valoare totală de 2,26 milioane de lei și urmează să se încheie anul viitor.

De asemenea, în acest an, am investit un milion de lei în construcția prin pavare a trotuarului în satul Bîc. Contribuția Primăriei Bubuieci în acest proiect este de 777 mii lei. Lucrările se vor desfășura pe o lungime de 6 km”, a declarat Ceban.

În total, în trei ani alocațiile din bugetul municipal pentru proiectele de infrastructură din Bubuieci se ridică la peste 16,8 milioane de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata