Primăria Chișinău și UNICEF Colaborează în Campania „Schimbă viața unui copil, devino asistent parental profesionist” pentru Copiii fără Ocrotire Părintească

0

犀利士 ng>În cadrul parteneriatului cu UNICEF Moldova, Primăria Chișinău continuă Campania „Schimbă viața unui copil, devino asistent parental profesionist”. Scopul inițiativei este de a asigura un mediu familial stabil și îngrijire pentru copiii separați de familiile lor biologice.

„Din 2001, în Republica Moldova a apărut o profesie nouă, care presupune multă grijă, dăruire și bunătate – profesia de a fi părinte (asistent parental profesionist)”, se precizează în comunicatul Primăriei Chișinău.

Pentru a pune în aplicare această misiune, Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului (DGPDC) recrutează asistenți parentali profesioniști, pentru a oferi sprijin, grijă și un mediu familial prietenos copiilor, inclusiv adolescenților și copiilor refugiați din Ucraina.

„În prezent, peste 110 copii rămași fără ocrotire părintească așteaptă să fie încadrați în familiile din municipiul Chișinău,” se menționează în comunicat.

Asistentul parental profesionist (APP) este angajat și primește un salariu lunar, o poliță de asigurare medicală și un contract individual de muncă. În plus, copiii plasați în grijă beneficiază de o indemnizație unică, o indemnizație lunară și un supliment financiar lunar.

„Dacă consideri că poți oferi suport, grijă și o viață mai bună copiilor rămași fără ocrotire părintească, aplică pentru a deveni ASISTENT PARENTAL PROFESIONIST”, se îndeamnă în comunicat.

Acest demers este realizat în cadrul unui Memorandum pentru protecția și realizarea drepturilor copiilor și adolescenților din Chișinău, între Primăria Municipiului Chișinău și UNICEF.

Pentru mai multe detalii, se poate apela numerele 022 27 89 60 sau 079 70 80 56 sau se poate vizita site-ul DGPDC.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata