Primăria Chișinău va lansa curând o platformă online, cu toate informațiile în Română, Ucrainească și Rusă

0

Primăria Chișinău realizează un site în Română, Ucrainească și Rusă, unde vor fi stocate toată informația cu privire la cazare, donații, informații din partea cetățenilor, dar și din partea agenților economici. Despre aceasta a vorbit edilul Ion Ceban. Potrivit acestuia, în timp restrâns toată informația va fi colectată.

„Pentru locuitorii municipiului Chișinău, care vin cu multe oferte. Unii spun că sunt gata să primească oferte, alții care să doneze unele servicii. Dacă undeva vor să plaseze informația, iaca, va fi acest site. În scurt timp vom lansa un portal informațional, unde se va actualiza datele în regim real, unde va fi putea fi găsită informația sau plasată informația despre o persoană sau un agent economic. Tot acolo vor fi disponibile datele cu privire la conturile bancare unde se pot face donații. Orice informație, de la vaccinare, testare, etc.

Ca să nu existe nicio interpretare, vrem să vedem în regim online cum circulă produsele, serviciile, etc”, a declarat Ceban.

90% dintre refugiați din Ucraina sunt cazați sau tranzitează Chișinăul. Centrul Moldexpo care astăzi este unul dintre punctel amenajat absolut pentru toate necesitățile, în circumstanțele actuale. Începând cu centrul unic de recepția a hainelor, produselor, etc.

„Este un flux continuu de oameni care aduc lucruri, alimente, etc. Avem o echipă de voluntari, câteva sute. În continuare oamenii se pot înscrie ca voluntari pe diferite acțiuni pe care le putem întreprinde.

A fost un flux de mii de oameni, sute de copii. Pe teritoriul mun. Chișinău, aici avem dislocați 90% din cei care sunt cazați sau tranzitează Moldova. Unitățile de transport din capitală au făcut ture și au adus persoane de la vamă, din diferite locații. După necesitate. Chiar în această dimineață un autobuz plecă cu refugiați la Albița”, a declarat primarul general Ion Ceban, în timpul ședinței serviciilor municipale, care a fost efectuată la Moldexpo.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata