Primarul Capitalei, întrevedere cu ambasadorul Israelului în Republica Moldova

0

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu ambasadorul nerezident al Israelului în Republica Moldova, Joel Lion, în cadrul căreia s-a discutat despre proiectele de dezvoltare a Chișinăului și consolidarea relațiilor bilaterale.

„Am reiterat sprijinul față de comunitatea evreiască, în contextul războiului din Israel. Am discutat despre proiectele de dezvoltare a Capitalei și consolidarea relațiilor bilaterale între Municipiul Chișinău și Israel, având în vedere că în capitală activează o bibliotecă, două școli și o grădiniță cu predare în limba ebraică. De asemenea, am informat diplomatul israelian despre activitățile organizate de municipalitate în contextul marcării la 27 ianuarie a Zilei Internaționale pentru comemorarea Victimelor Holocaustului”, a declarat Ion Ceban.

Edilul Capitalei a precizat că până în data de 31 ianuarie au loc acțiuni dedicate marcării la Chișinău a Săptămânii Memoriei Holocaustului.

„În acest sens, în instituțiile de învățământ, biblioteci, muzee și Centrele de tineret din Chișinău sunt organizate o serie de activități menite să aducă în atenție impactul tragicelor evenimente istorice și victimele acestora. Totodată, municipalitatea a creat o platformă online jewshistory.md în colaborare cu comunitatea evreiască, unde sunt descrise evenimentele tragice ale pogromului evreiesc de la Chișinău din anul 1903. Iar la televiziunile din Israel a fost prezentat filmul realizat la Chișinău despre atrocitățile care au marcat comunitatea evreiască la începutul secolului trecut”, a mai adăugat Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata