Primarul capitalei, prezent a doua zi de ședințe și sesiuni la Strasbourg

0

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a continuat să reprezinte interesele autorităților locale și regionale din Republica Moldova la Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei. Acesta a avut mai multe întrevederi cu oficiali și reprezentanți europeni pe diverse teme de interes pentru dezvoltarea locală.

Ion Ceban a declarat că a prezentat poziția Consiliului Autorităților Locale din Moldova (CALM) și a Primăriei Chișinău în privința reformei administrativ-teritoriale și a descentralizării. “Am subliniat necesitatea unei strategii coerente și participative care să asigure autonomia și capacitatea financiară a autorităților publice locale. Am solicitat sprijinul Congresului pentru consolidarea dialogului dintre guvernul central și administrațiile locale”, a spus primarul.

Primarul Chișinăului participă la sesiunea plenară a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei în perioada 21-23 martie 2023. În prima zi de lucru, el a vorbit despre rolul autorităților locale în promovarea democrației participative și în combaterea corupției.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata