Primarul Chișinăului acuză Guvernul de blocarea lucrărilor de infrastructură

0

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat că autoritatea centrală a blocat mai multe proiecte de infrastructură pe care le desfășoară în capitală. El a dat ca exemple situațiile de la Parcul Dumitru Râșcanu, scuarul Catedralei, zona istorică și aleea Mircea cel Bătrân.

“Nu că sunt sau nu sunt toate autorizațiile. Am fost blocat. Trebuie să recunoaștem că am fost în această privință blocați de către autoritatea centrală. Și nu doar aici. Suntem blocați la foarte multe lucrări pe care le desfășurăm în municipiul Chișinău”, a spus Ceban.

El a adăugat că Guvernul „i-a impus” să plătească bani pentru Apă Canal, ceea ce consideră că nu este corect și că afectează dezvoltarea orașului.

“Ne au creat condiții ca să achităm bani pentru Apă Canal, ceea ce nu este ok, nu este bine. Și dacă mă întrebați pe mine, dar pe mine mă doare sufletul foarte mult că acești bani nu ajung la școală, că nu ajung la grădinițe”, a afirmat primarul.

Ceban a subliniat că aceste obstacole nu sunt îndreptate împotriva sa personal, ci împotriva cetățenilor Chișinăului, care își doresc un oraș modern și funcțional.

“Aceste săgeți sunt îndreptate împotriva oamenilor, nu a lui Ion Ceban, MAN sau echipa. Dar noi ne vom descurca. Noi suntem descurcăreți. Nici nu ne așteptăm să ne ajute cineva”, a conchis el.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata