Primarul Chișinăului, Ion Ceban, avertizează asupra posibilelor percheziții cu mascați și dosare penale în tentativa de discreditare electorală

0

Din disperare, Guvernarea PAS nu renunță la persecuții și pregătesc să reia sau să pornească dosare penale fabricate pe numele primarului Capitalei, care ar putea fi supus unor percheziții cu mascați înainte de înregistrare în campania electorală.

Planurile de discreditare au fost scoase în vileag chiar de edilul Ion Ceban, care susține că informația este confirmată din trei surse.

Ion Ceban susține că într-un caz urmează să fie scos de la naftalină dosarul privind Hotelul Național.

“Este un dosar repornit la indicația PAS în cazul hotelului Național. Unde eu nu am avut nicio treabă. Au fost scoș樂威壯 i toți oamenii din examinare și se încearcă a băga pe data de 5 octombrie cu o zi înainte de începerea campaniei și în ziua în care trebuie să fiu înregistrat ca și candidat. În 5 octombrie urmează să aibă loc ședința de judecată cu dosarul fabricat și supt din deget la indicația celor din PAS. Bănuit în acest dosar se vrea Ion Ceban. Sunt pregătite titlurile de știri și noutăți pompoase”, a declarat Ion Ceban.

Într-un alt caz este vorba despre inițierea unui dosar cu privire la îmbogățire ilicită, care este instrumentat de un procuror din Hâncești.

“Un alt lucru și mai grav este că acum câteva săptămâni a fost pornit un dosar de un procuror detașat de la Hâncești, pentru că din Chișinău nimeni nu a vrut să se ocupe de acest lucru. Este vorba de un dosar pe așa-numită îmbogățire ilicită. Mulți care sunt conștienți din PAS sunt împotrivă, însă taberele sunt împărțite, astfel încât acest dosar să fie trimis în judecată până la alegeri, iar în adresa mea să fie făcute show-uri cu mascați. Din câte cunosc mulți din CNA și Procuratură sunt împotrivă, dar acum sunt implicați cei din MAI”, a mai adăugat Ion Ceban.

Edilul le-a transmis anchetatorilor și un mesaj prin care îi cheamă să nu facă din aceste persecuții și discreditări show-uri.

“Mă pot trezi cu cosmonauți și mitraliere acasă. Vreau să le transmit că nu este nevoie. Puteți să mă citați și o să vin singur. Vă deschid ușile casei mele, nu trebuie să veniți să-mi speriați copiii.
PAS este într-o disperare totală. Văd ce arată sondajele, care spun că voi câștiga detașat cu 55-60%”, a mai precizat Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata