Primarul Chișinăului, Ion Ceban, în Viena pentru consolidarea parteneriatului urban

0

Primarul Capitalei, Ion Ceban, se află într-o nouă vizită în capitala austriacă pentru a consolida relațiile cu Primăria din Viena și a pune bazele unor noi inițiative comune. Edilul susține că parteneriatul cu administrația vieneză dă tot mai multe roade, iar capitala Austriei, care este în topul orașelor la capitolul confort urban, poate oferi Chișinăului o sumedenie de proiecte de succes.

”Avem un parteneriat extraordinar cu Primăria Vienei, cu orașul care este topurile privind confortul urban și soluțiile urbane din lume. Avem subiecte de discutat privind competențele primăriei în domeniul gestionării traficului și soluțiile care pot interveni, inclusiv cu proiecte-pilot. De asemenea, vom discuta proiecte legate de digitalizare. Până acum am avut o asistență extraordinară din partea Vienei pe partea de echipamente, mașini, consultanță și mă bucur că putem să realizăm aceste parteneriate împreună”, a declarat primarul Ion Ceban într-o intervenție live din Viena.

Edilul a precizat că, în ultimii ani, Capitala a dezvoltat peste o sută de parteneriate viabile care au fost deja realizate sau încă sunt impl犀利士 ementate. Municipalitatea are proiecte bilaterale cu orașe din România, cu orașe și capitale europene, cu orașe din Turcia, Israel, SUA etc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata