Primarul Chișinăului, Ion Ceban, încheie o serie de întrevederi productive în SUA și promite rezultate pozitive pentru oraș

0

Primarul Ion Ceban a participat la o serie de întâlniri oficiale în SUA, unde a discutat colaborarea cu diferite instituții și personalități, având în vedere dezvoltarea diverselor proiecte pentru Chișinău. Primarul a evidențiat importanța acestor întâlniri și a angajamentului în vederea obținerii de rezultate concrete pentru oraș.

În cadrul vizitei sale, primarul a întreprins numeroase întrevederi oficiale și informale cu reprezentanți ai Camerei Reprezentanților Statelor Unite ale Americii, ai Departamentului de Stat, instituții financiare internaționale și organizații internaționale. De asemenea, la New York, a convenit un Acord de colaborare cu administrația locală, care vizează proiecte sociale, educaționale și de tineret.

Ion Ceban a avut întâlniri și în statul Carolina de Nord, cunoscut pentru implementarea cu succes a unor proiecte sociale în Republica Moldova. Primarul a discutat cu reprezentanții conducerii statului, mediul de afaceri și organizații neguvernamentale, pentru a prelua cele mai bune practici. De asemenea, în orașul Greensboro, cu care Chișinăul a semnat un Acord de colaborare în anul 2000, s-a stabilit o agendă comună.

În Naperville, IL, primarul a discutat cu primarul localității, evidențiind dezvoltarea și condițiile excelente de viață din regiune. Primarul Ceban a exprimat disponibilitatea de a prelua cele mai bune practici în beneficiul Chișinăului.

„La Seattle am avut o întrevedere cu viceprimarul, Greg Wong, precum și am participat la acțiuni organizate de primărie pentru voluntari. Sunt multe idei și proiecte care pot fi realizate în comun cu Primăria Seattle, fiind un oraș cu mari companii cum ar fi Amazon cu care am avut întrevedere, Microsoft și altele”, a punctat Ceban.

Primarul a subliniat că aceste întâlniri și colaborări nu se desfășoară doar pentru formă, ci implică o serie de proiecte, studii și documente, precum și preluarea experiențelor relevante pentru Chișinău. Ion Ceban a încheiat discursul său cu mulțumiri către toți cei implicați și cu încrederea că vor urma rezultate pozitive pentru orașul Chișinău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata