Primarul comunei Trușeni, Stela Munteanu, a fost plasată din nou în arest la domiciliu

0

Primarul comunei Trușeni, Stela Munteanu, revine în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistraţii Curţii de Apel, care au admis demersul procurorilor în acest sens. Asta după ce prima instanţă a decis la începutul lunii noiembrie plasarea Stelei Munteanu sub control judiciar.

Primarul comunei Truşeni a venit la şedinţa de judecată însoţită de soţul acesteia. Înainte de a intra în sala de şedinţă, ea a fost huiduită de mai mulţi protestari, locuitori ai comunei, care cer ca aceasta să demisioneze. Munteanu și-a negat vina și a acuzat jurnaliștii că îi pătează imaginea. Stela Munteanu a plecat înainte ca instanța să-și pronunțe decizia. Ea a declarat că ar fi victima unor ilegalităţi.

“- Vor să îşi realizeze scopul. – Care scop? – Pe care le-au avut şi până în prezent le au şi nu sunt duse până la bun sfârşit. Acum au înţeles că dacă nu mă înlătură nu îşi pot face averile care nu pot fi documentate până la sfârşit. Hoţul strigă prindeţi hoţul.”

Procurorul de caz, Ghennadi Epure susţine că, din arest la domiciliu, Munteanu ar putea influenţa martorii în dosar şi chiar prejudicia mersul anchetei.

“Ea nu colaborează. Deja administrăm cauza penală în baza probelor pe care le avem.”

La începutul lunii septembrie, ofițerii CNA și Procurorii Anticorupție au efectuat percheziții la primărie, iar Stela Munteanu a fost reținută pentru corupere pasivă, corupere activă și trafic de influență.  Totodată, ea împreună cu alţi colegi ar fi încercat să delapideze averea unei femei din comună. Bunurile urmau să fie vândute, iar banii să fie împărțiți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata