Primarul general, după ce studenții de la UTM s-au vaccinat: Urmează cei de la USM

0

Studenții de la Academia de Studii Economice și de la Universitatea Tehnică din Moldova s-au vaccinat ieri. Potrivit primarului general Ion Ceban, astăzi urmează să se imunizeze studenții de la Universitatea de Stat, iar mâine cei de la Universitatea Pedagogică ”Ion Creangă”.  

 “Direcția asistență socială și sănătate, de comun cu Asociațiile Medicale Teritoriale, au mobilizat echipe pentru asigurarea vaccinării în cadrul universităților.

Ulterior, toți studenții și tinerii din mun. Chișinău, dar și de la alte instituții superioare și medii de specialitate se vor putea vaccina la Centrul Municipal de Vaccinare (str. Petru Rareș 18) și la cele 70 puncte de vaccinare sau prin intermediul celor două puncte mobile (troleibuzul și autobuzul de vaccinare)”, a declarat Ceban.

Edilul spune că primăria Chișinău astfel s-a implicat în Campania de informare privind vaccinarea împotriva COVID-19 pentru studenții și tinerii din mun. Chișinău – campanie sub sloganul „Pune umărul, vaccinează-te!” susținută de UE și a OMS.

“Susținem cu deplină solidaritate inițiativa Consiliului Rectorilor din Republica Moldova de informare a studenților asupra importanței imunizării anti-COVID ca unica măsură de siguranță și deplină sănătate a tinerilor.

Vaccinarea tinerilor este esențială și pentru revenirea la normalitate, cu prezența fizică a procesului de studii în universități și colegii”, a conchis acesta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata