Primarul Ion Ceban a inaugurat pasajul subteran la intersecția Decebal-Dacia

0

Primarul Ion Ceban a inaugurat pasajul subteran la intersecția Decebal-Dacia, reabilitat cu eforturi comune, într-o colaborare fructuoasă între municipiul Chișinău și partenerii din Buzău. Ceban a declarat: “Avem o pietonală care am reabilitat-o cu eforturi comune. Este vorba de intersecția Decebal-Dacia. Costurile aproximative sunt de 10 milioane de lei, dintre care 9 milioane sunt contribuția municipiului Chișinău, iar 1 milion de lei este al partenerilor din Buzău.”

În cadrul evenimentului, primarul a evidențiat importanța colaborării cu comunitatea evreiască și orașul înfrățit Tel Aviv, afirmând: “De comun, cu comunitatea evreiască din Republica Moldova, este nemijlocit în cadrul unei colaborări cu orașele înfrățite cu Chișinău, este și Tel Aviv. Chiar dacă de mulți ani Chișinăul este înfrățit cu acest oraș, activități comune au fost puține. Am zis că reluăm această agendă.”

Primarul a subliniat că planurile sale includ reabilitarea majorității pasajelor subterane din Chișinău în acest an, în conformitate cu strategia generală a Primăriei. De asemenea, pasajul inaugurat a fost transformat într-un spațiu atrăgător și informativ, oferind vizitatorilor experiența unui mini muzeu în aer liber dedicat orașului Tel Aviv și istoriei evreilor din Chișinău. Ion Ceban a adăugat: “Puțin cunosc, dar acum 100 de ani, jumătate din Chișinău era de naționalitate evreiască.”

Pe lângă reabilitarea pasajului subteran, au fost realizate numeroase alte lucrări pentru îmbunătățirea infrastructurii municipiului. Primarul a menționat: “Au fost foarte multe făcute, inclusiv adiacența, unde erau scări deteriorate, unde era imposibil să te miști cu căruciorul sau alte aspecte de mobilitate. Parcarea din fața agentului comercial. S-au făcut expertize pentru a evita în viitor și scurgerile în subterană.”

În încheierea discursului, Ion Ceban a evidențiat angajamentul său și al echipei sale de a continua proiectele de reabilitare și dezvoltare a municipiului Chișinău. A subliniat: “Vom continua să reabilităm municipiului Chișinău. Vreau să mulțumesc echipei. În acest an avem foarte multe proiecte ce le vom realiza în municipiul Chișinău.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata