Primarul Ion Ceban acuză guvernul de a bloca proiectele esențiale și de a împiedica finanțarea suburbiilor din Chișinău

0

Primarul Ion Ceban a criticat astăzi guvernul într-o ședință a Primăriei Chișinău, acuzându-l de blocarea mai multor proiecte importante și de a împiedica finanțarea suburbiilor din capitală. Ceban a precizat că guvernul a blocat, printre altele, lucrările la Podul Mihai Viteazul și a oprit finanțările pentru proiecte în suburbiile Chișinăului.

“Până acum au blocat 31 august, trotuarele din centrul, acum Podul Mihai Viteazul. Școli, grădinițe au blocat și finanțările către suburbii”, a afirmat Ceban. Primarul a precizat că acest lucru a condus la o serie de probleme, inclusiv cauzând primarilor din aceste zone să primească penalități pentru proiecte pe care municipalitatea ar fi trebuit să le finanțeze.

“Autoritatea centrală și ea au recunoscut la ședința trecută în mod intenționat au blocat finanțări din partea primăriei către suburbii. Deci, mai ipocrită, mai impotentă, mai nebună guvernare nu a avut Republica Moldova până acum și încă și mincinoasă”, a adăugat Ceban, criticând dur guvernarea actuală.

În urma acestei situații, Ceban a anunțat că vor fi lansate până la sfârșitul săptămânii petiții colective online pentru a se solicita deblocarea finanțării către suburbiile Chișinăului și pentru alte probleme pe care le-a identificat.

În declarațiile sale, primarul a menționat și probleme mai largi cu guvernul, sugerând că există probleme de transparență în ceea ce privește finanțarea publică. “Aveam să aflăm despre miliardele publice, contractele secrete și multe, multe”, a încheiat primarul Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata