Primarul Ion Ceban anunță suspendarea a opt angajați ai RTEC după accidentul mortal din Chișinău și cere MAI-ului să se implice în anchetă

0

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a făcut o declarație publică despre accidentul rutier produs pe strada Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana, în care a decedat o fetiță de 12 ani, Anastasia. Edilul a transmis condoleanțe familiei îndoliate și a anunțat că au fost luate măsuri de sancționare și prevenire a unor astfel de tragedii.

“Vreau să mă refer la tragicul caz, care a avut loc la sfârșitul săptămânii când toată lumea a fost zguduită de accidentul în care a decedat Anastasia. Cele mai sincere condoleanțe familiei și putere. Într-adevăr este o durere enorm de mare pentru toată lumea, în special pentru familie. Acum organele competente examinează cazul care este destul de complicat pentru toți”, a spus Ion Ceban.

Primarul a precizat că în aceeași zi a accidentului a fost inițiată o anchetă de serviciu la Regia Transport Electric și au fost suspendați din funcții opt angajați cu funcții de răspundere. “Am văzut și diferite reacții, vreau să menționez că aceeași zi la Regia Transport Electric a fost inițiată o anchetă de serviciu și crearea Comisiei care analizează cauzele accidentului. De la toate persoanele responsabile au fost solicitate explicațiile de rigoare. Am solicitat să fie întreprinse măsuri suplimentare pentru verificarea riguroasă a angajaților care ies la linie a angajaților Regiei Transport Electric cât și pentru Parcul Urban de autobuze și examinarea încălcărilor circulației rutiere din ultima perioadă a angajaților, cine și cât de des”, a declarat Ion Ceban.

Primarul a mai spus că va trimite o scrisoare cu mai multe recomandări către Ministerul de Interne pentru a se implica mai activ în asigurarea siguranței rutiere în capitală. “Am solicitat ca colegii să pregătească o scrisoare cu mai multe recomandări către autoritatea centrală, către Ministerul de Interne să se autosesize pe intern cu implicare categorică în acest sens, pentru a fi luate în calcul toate opțiunile. Amenzile trebuie sporite pentru cei care încalcă, cei care nu cedează pietonilor, cei care merg pe liniile de transportul public și vitezomanii care merg în mun. Chișinău”, a conchis Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata