Primarul Ion Ceban discută despre Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Chișinău: “Contribuim la îmbunătățirea calității vieții în comunitate”

0

În cadrul unei ședințe importante, Primarul Chișinăului, Ion Ceban, s-a întâlnit cu Unitatea de Implementare a Proiectului UE “MOVE IT like Lublin” și cu experții consorțiului internațional condus de compania Civitta, responsabilă de elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru oraș. Întâlnirea a avut drept scop discutarea procesului de dezvoltare a planului strategic, care va răspunde nevoilor de mobilitate ale locuitorilor și întreprinderilor din Chișinău și zonele adiacente, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții.

Primarul a subliniat importanța acestui plan și a declarat: “Planul de Mobilitate Urbană Durabilă este esențial pentru a adresa provocările actuale și a nevoilor noastre de transport într-un mod sustenabil. Prin acest plan, ne dorim să creăm un sistem de transport urban adaptat, incluziv, inteligent și eficient, care să îmbunătățească viața comunității noastre.”

În cadrul întâlnirii, au fost analizate soluțiile propuse de experți, iar Primarul Ion Ceban a adăugat: “Am discutat în detaliu despre recomandările experților și am adus și noi contribuții, având în vedere nevoile și așteptările noastre. Ne dorim un sistem de transport durabil, care să răspundă cerințelor actuale și să promoveze o mobilitate urbană sustenabilă în Chișinău.”

Pe parcursul acestei săptămâni, echipa de consultanți specializați în domeniul mobilității urbane durabile a organizat consultări publice, oferind astfel comunității o oportunitate valoroasă de a-și exprima opinia și de a contribui la dezvoltarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă. Aceste consultări sunt esențiale pentru a implica comunitatea și a anticipa nevoile și așteptările acesteia în ceea ce privește mobilitatea urbană.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă va oferi o viziune cuprinzătoare și realistă pentru dezvoltarea unui sistem de transport urban adaptat necesităților și provocărilor actuale. Aceasta va contribui la promovarea unei mobilități urbane sustenabile și la îmbunătățirea calității vieții în comunitatea noastră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata