Primarul răspunde întrebărilor legate de videoclipurile difuzate în transportul public al orașului

0

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a răspuns întrebărilor presei legate de videoclipurile difuzate în transportul public al orașului, negând orice legătură cu viitoarea campanie electorală pentru alegerile locale din noiembrie.

“Oamenii ne întreabă pentru ce cheltuim bani. Este un proiect ce face parte din planul municipal anticorupție și procesul de transparență decizională. Pe fiecare proiect în particular sunt menționate sursele financiare și de unde provin aceste surse”, a spus Ceban.

Edilul consideră că această informație este esențială pentru cetățenii Chișinăului, în special în contextul în care Republica Moldova are contracte secrete pentru gaze, plătind prețuri ridicate în comparație cu restul Europei.

“Pe ce a fost cheltuit 1 miliard de euro venit din 犀利士 UE în Moldova și cum au fost folosiți banii de Guvern? Eu și echipa mea vă prezentăm ceea ce am cheltuit noi. Până la ultimul bănuț puteți găsi consolidat alocațiile financiare pe diferite componente”, a explicat Ion Ceban.

În ciuda acuzațiilor de implicare politică, primarul a insistat că videoclipurile nu sunt destinate să-l promoveze pe el în calitate de candidat, ci să evidențieze transparența primăriei. “Dacă cineva face o asociație cu campania electorală, lasă să o facă. Nu e ceva nou, noi rulăm astfel de video pe parcursul întregilor ani. Nu fac publicitate primarului Ion Ceban, dar promovăm activitatea primăriei și cum am cheltuit banii contribuabililor”, a adăugat el.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata