Primele trei transportoare de tip Piranha, transmise Armatei Naționale

0

Primele trei blindate din lotul de 19 transportoare de tip Piranha, oferite de Ministerul Federal al Apărării al Republicii Federale Germania, au ajuns în gestiunea Armatei Naționale. În cadrul ceremoniei de recepționare, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Germaniei, Ulrich Kinne, a declarat că celelalte transportatoare vor ajunge săptămânile viitoare.

„Aceasta este prima livrarea din lotul oferit. Celelalte blindate vor urma să ajungă în săptămânile viitoare. Aceasta livrare, ca parte a inițiativei de modernizare, îmbunătățește capacitatea apărării a Republicii Moldova și capacitățile acesteia de a participa la misiunile de participare la misiunile de menținere a păcii”, a declarat Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Germaniei în Republica Moldova, Ulrich Kinne.

Tehnica este recepționată în contextul realizării obiectivului de modernizare a capabilităților Armatei Naționale și în baza aranjamentului semnat între Ministerul Apărării și partea germană în luna octombrie 2021.

„Aceste transportatoare blindate deja sunt repartizate pentru dotarea Batalionului 22 de menținere a păcii. Acelui Batalion care este prezent în toate misiunile internaționale la care participăm peste hotare. Ele vor permite instruirea calitativă a militarilor în procesul de pregătire pentru detașare în misiuni, dar și pentru îndeplinirea misiunilor pe teritoriul național”, a declarat Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi.

Potrivit militarilor care au trecut instruirea, blindatele obțin o viteză maximă de 100 de km/oră, iar masa totală este de 14 tone. Echipajul este constituit din 2 membri și zece infanteriști.

Mai mult, Ministrul Apărării a declarat că pe aceste transportatoare vor fi instalate mitraliere.

„Acestea sunt primele echipamente cu care se dotează Armata Națională și ne propunem să avem și mai multe, dar mitraliere avem”, a punctat Nosatîi.

Întrebat despre starea acestora, ministrul a punctat că înainte de a fi livrate, acestea au trecut prin deservire capitală.

„Evident că acestea sunt mai noi decât echipamentele noastre pe care le avem în dotarea Armatei Naționale”, a spus Nosatîi.

Transportoarele vor fi utilizate în cadrul procesului de instruire a militarilor, care urmează să fie detașați în misiuni internaționale de menținere a păcii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata