Probleme la Aeroportul Internațional Chișinău: Zboruri suspendate și rețineri din cauza ninsorii

0

Mai multe zboruri din și spre Chișinău au fost anulate, altele întârzie. Reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău susțin că lucrează fără întrerupere pentru a menține pista pentru condiții posibile de decolare/aterizare. Potrivit responsabililor de la Aeroport, ninsoarea îngreunează decolările iar zborurile pot suferi întârzieri sau anulări. 

Reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău au declarat că responsabilii de pe aerodrom, cu toate utilajele de deszăpezire/curățire, lucrează fără întrerupere pentru a menține pista pentru condiții posibile de decolare/aterizare.

Condițiile meteorologice nefavorbile, dar mai exact ninsoarea umedă, îngreunează decolările. Potrivit cerințelor ICAO și IATA nu se permite decolarea aeronavelor în condițiile în care nu este posibilă efectuarea procedurilor de-icing. În condiții de temperaturi scăzute și umiditate ridicată poate apărea un strat de gheață pe părțile metalice ale aeronavei, gheața pe avioane fiind foarte periculoasă. Aceasta poate influența aerodinamicitatea, poate duce la scăderea portanței, totul culminând cu consecințe grave”, au declarat reprezentanții Aeroportului.

Aceștia au mai spus că „zborurile pot suferi întârzieri sau anulări dar siguranța pasagerilor și a echipajelor primează”.

La moment, potrivit orarului, se atestă rețineri a zborurilor și au fost anulate 4 curse, dintre care 2 spre Istanbul, Viena, Berlin. Îndemnăm pasagerii să verifice orarul zborurilor înainte de a porni spre aeroport”, au comunicat responsabilii de la Aeroport.

Reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat pe 26 noiembrie că din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, pentru astăzi, în Aeroportul Internațional Chișinău au fost anulate patru curse spre și dinspre Turcia.

Pe lângă acestea, potrivit panoului online de la Aeroport, au fost anulate cursele: Chișinău-Bologna (planificat la ora 14:50), Chișinău-Viena (planificat la ora 15:55), Chișinău-Berlin (planificat la ora 17:40), Chișinău-Varșovia (planificat la ora 18:20), Chișinău-Tel Aviv (planificat la ora 19:30).

Înregistrează întârzieri cursele: Chișinău-București (planificată la ora 15:00), Chișinău-Dubai (ora 15:00), București-Chișinău (planificată pentru ora 12:30), București-Chișinău (planificată pentru ora 14:00), Paris-Chișinău (planificată la ora 19:00), Londra-Chișinău (planificată pentru ora 19:30), Dubai Chișinău (planificată pentru ora 22:20).

La fel au fost anulate cursele Viena-Chișinău (planificată pentru ora 15:15), Bruxelles-Chișinău (planificat pentru ora 16:50), Varșovia-Chișinău (planificată pentru ora 17:40), Londra-Chișinău (planificată pentru ora 17:40), Bologna-Chișinău (planificată pentru ora 20:10), Berlin-Chișinău (planificată pentru ora 23:00).

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata