Problemele mari ale țării, discutate de Sandu cu oficiali japonezi

0

Președintele Maia Sandu a purtat discuții cu mai mulți membri ai Parlamentului nipon, în timpul vizitei sale la Tokyo.

Șefa statului le-a vorbit despre Moldova și cooperarea țării noastre cu Japonia.

“Le-am povestit despre lupta noastră pentru democrație și drumul spre Uniunea Europeană, despre eforturile de a reforma sectoarele-cheie și a construi un stat în care fiecare cetățean se bucură de respect. 

Am menționat relația excelentă pe care o avem cu Japonia, care este al treilea cel mai important partener de dezvoltare al Moldovei, cu contribuții generoase în agricultură și sistemul de sănătate, în infrastructura locală”, a declarat Sandu.

De asemenea, președintele a vorbit și despre incertitudinea în care se află Moldova din cauza războiului Rusiei contra Ucrainei, evidențiind cele mai mari probleme cu care se confruntă țara.

“Proiectele de diversificare și de eficiență energetică vor aduce rezultate palpabile în timp, însă Moldova are nevoie de sprijin acum, pentru a nu mai depinde de furnizorii care folosesc resursele energetice ca armă.

Despre securitatea regională și cooperarea moldo-niponă am discutat și cu domnul Hiroyuki Hosoda, președintele Camerei Reprezentanților. 

Mi-am exprimat convingerea că, în pofida tuturor crizelor, Moldova va reuși să realizeze reformele, să îmbunătățească mediul de afaceri și să devină o destinație atractivă pentru investiții”, a adăugat șefa statului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata