Procurorii cer mandat de arestare pe 30 de zile pentru șeful Procuraturii Hîncești, Maxim Gropa

0

Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție au solicitat mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele procurorului șef al Procuraturii Hîncești Maxim Gropa, cercetat pentru îmbogățire ilicită. Aplicarea măsurii preventive de arest va fi examinată, viineri, de către magistrații Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Procurorul-șef al Procuraturii raionului Hîncești, Maxim Gropa, a fost reținut pe 16 noiembrie, pentru îmbogățire ilicită, după ce procurorii anticorupție i-au găsit o casă la sol, două apartamente și două mașini. El declarase în declarația de avere a patra parte dintr-un apartament și un automobil de 3.000 de lei. 

Maxim Gropa a fost recunoscut în calitate de bănuit și a fost audiat parțial despre circumstanțele cazului. Audierile pe marginea acestui caz urmează să continue și pe parcursul zilei de joi.

În cazul lui Gropa, procurorii anticorupție au efectuat șapte percheziții – la domiciliul în care locuiește de fapt – o casă la sol cu două nivele înregistrată pe numele tatălui său și neinclusă în declarația de avere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata