Procurorul Robu, despre VIDEO în care el primește o sumă de bani: “A fost adoptată ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale”

0

Procuratura condusă de procurorul general interimar, Dumitru Robu, nu a depistat elemente de săvârșire a infracțiunii, după ce a examinat imaginile video în care Dumitru Robu primește o sumă de bani. Despre aceasta procurorul general interimar Dumitru Robu a declarat în plenul Parlamentului, după ce a fost întrebat care este soarta acestui caz.

“În urma sesizării CSP a fost desemnat un procuror care a examinat înregistrările și acțiunile mele inclusiv în urma examinării a fost adoptată ordonanță de refuz în pornirea urmăririi penale căci nu au fost constatare elemente de săvârșire a infracțiunii”, a declarat Dumitru Robu.

Amintim că în noiembrie 20201, pe internet au apărut imagini video, care imediat au devenit virale. În filmuleț procurorul general interimar Dumitru Robu a primit o sumă mare de bani. Robu a recunoscut că video a fost făcut în 2020.

“Cu referire la imaginile video, menționez că nu are nimic cu careva cazuri de corupție. În primul rând, trebuie de cunoscut că imaginile au fost efectuate în perioada mai-iunie 2020, în casa părinților cetățeanului Sergiu Șeptelici, care este în vecinătatea socrilor mei. Persoana respectivă a procurat un automobil de la cumnatul meu Ghenadie Ghețiu, iar în video este redat cum am primit suma de circa 10.000 euro pentru acest automobil, deoarece cumnatul se afla la acel moment în Italia și era în imposibilitate de a se deplasa în Republica Moldova”, spunea atunci Robu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata