Proiect educațional sustenabil: Deschiderea a 12 săli noi la liceul „Mihail Lomonosov”

0

Continuă reabilitarea unui bloc de studiu al Liceului „Mihail Lomonosov” din Chișinău. Lucrările de reparație capitală a edificiului vor finaliza cu deschiderea a 12 săli noi de clasă.

Proiectul de modernizare a clădirii instituției educaționale, care prevede lucrări de termoizolare a fațadei, dotarea etajului doi și conectarea la rețeaua de Internet, este susținut financiar de către organizația „World Vision”.

În acest context, viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, împreună cu partenerii de la World Vision, au efectuat o vizită de lucru la instituție, pentru a vedea nivelul de realizare a lucrărilor de reabilitare.

„Educația rămâne o prioritate pentru Primăria Municipiului Chișinău, iar proiectele de reabilitare a infrastructurii școlare rămân mereu pe agenda de lucru a APL, având în vedere semnificația acestora și impactul pe termen lung pentru comunitate. În acest sens, colaborarea cu „World Vision” în Moldova este un exemplu pertinent de succes și o formulă de soluționare a nevoilor stringente ce țin de extinderea rețelei educaționale. Parteneriatul cu „World Vision” a fost constituit în contextul sprijinirii copiilor refugiați din Ucraina, care au ales să-și facă studiile în cadrul complexului educațional „Mihail Lomonosov””, a scris primarul general Ion Ceban pe rețelele sociale.

În prezent, Liceului „Mihail Lomonosov” este compus din clase de liceu și un bloc de grădiniță, care este frecventat de 91 de copii. Instituția are o cerere continuă, atât din partea comunității, cât și din partea refugiaților. În instituțiile educaționale din municipiul Chișinău sunt școlarizați 866 de copii refugiați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata