Proiecte de dezvoltare și colaborare viitoare: Primăria Chișinău în discuții la Viena

0

Proiectele de dezvoltare a municipiul Chișinău și programele de viitor sunt discutate, în aceste zile, cu deputați austrieci și reprezentanți ai conducerii Primăriei din Viena. O echipă a Primăriei Chișinău, condusă de viceprimarul Olga Ursu, se află în capitala austriacă, acolo unde au loc întrevederi cu oficiali și funcționari locali.

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a scris pe rețelele sociale că azi colegii săi au avut deja întrevederi și discuții cu mai mulți reprezentanți ai Parlamentului Austriei și ai Primăriei din Viena.

„În cadrul Parlamentului, colegii au discutat despre proiectele Primăriei Chișinău și planurile de viitor cu deputatul Harald Troch și secretarul internațional al Partidului Social Democrat din Austria (SPÖ), Maria Maltschnig. La Primăria din Viena, colegii au discutat cu consilierul municipal Nicole Krotsch, responsabilă de domeniul incluziune comunală. În contextul în care 2024 a fost declarat de Primăria Chișinău drept Anul Accesibilității, ne propunem să organizăm mai multe evenimente și le-am propus colegilor din Viena să devină partenerii noștri în acest context”, a scris Ion Ceban.

La fel, echipa Primăriei Chișinău a participat și la Conferința pentru drepturile omului din Viena. În cadrul evenimentului, viceprimarul Olga Ursu a avut mai multe discuții, inclusiv cu viceprimarul orașului Viena, Christoph Wiederkehr, dar și cu alți viceprimari din mai multe orașe europene.

„Mulțumim colegilor din Viena pentru sprijinul acordat în mai multe proiecte realizate pentru Chișinău. Urmează și alte întrevederi, discuții și vizite în teren”, a mai adăugat edilul Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata