Proiectele Primăriei Chișinău de motivare a tinerilor pedagogi din educație atrag tot mai mulți specialiști în domeniu

0

În acest an, numărul debutanților în domeniul educației a fost cel mai mare din ultimii cinci ani. Este vorba despre 144 de specialiști, care, după practicarea unui alt domeniu, au fost atrași de sistemul de învățământ și au ales o carieră în acest sector. Despre proiectele și planurile Primăriei Chișinău de motivarea a tinerilor pedagogi a vorbit viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici, în cadrul unei noi ediții a Podcastului „Chișinău LIVE”.

„Statutul de tânăr specialist îl au acei specialiști în primii lor trei ani de activitate în domeniul educației. La fel, un statul special, și anume – debutant, îl au și specialiștii, care, după ani petrecuți într-un domeniu, au decis să facă pasul în educație. Conform datelor actualizate, în 2023, numărul debutanților a fost de 144, acesta fiind și cel mai mare numărul din ultimii cinci ani”, a declarat Angela Cutasevici.

Precizăm că, pentru o motivare suplimentară, Primăria Municipiului Chișinău, prin Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, oferă atât tinerilor specialiști, cât și debutanților o indemnizație unică, repartizată în mod egal pentru următorii cinci ani de activitate.

Podcastul a fost realizat în contextul organizării Forumului Municipal al Tinerilor Specialiști: „Inserția profesională. Drepturile și garanțiile tinerilor specialiști încadrați în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău în anul de studii 2023-2024”, care are loc azi în Capitală. Evenimentul are drept scop motivarea și menținerea tinerilor cu vocație pedagogică în sistemul educațional municipal.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata