Protest al veteranilor în fața Judecătoriei sectorului Ciocana; „Suntem hărțuiți prin instanțe”

0

Veteranii au protestat în fața judecătoriei Ciocana, nemulțumi că sunt purtați în continuare prin judecăți, după protestul din 16 iulie 2020. După care, au mers la Guvern unde au depus o petiție, prin care cer retragerea din funcție a reprezentantului lor, Nicolae Gârbu.

Astăzi, la Judecătoria Chișinău, sector Ciocana, urma să aibă loc ședința de judecată pe dosarul veteranului Dumitru Urâta, pe care veteranii au venit să îl susțină, dar care nu a avut loc, din cauză lipsei judecătorului.

Amintim că Dumitru Urâta s-a ales cu dosar în ziua când a fost maltratat, stropit cu gaze lacrimogene de forțele de ordine, alături de alți veterani.

În urma acelui protest, mai mulți veterani s-au ales cu dosare.

„Judecătoria sectorului Ciocana urmează să pronunțe sentința în cazul veteranilor războiului de pe Nistru care au protestat pașnic în fața Parlamentului la 16 iulie 2020 și împotriva cărora slugile lui Dodon – Voicu și Maxian, invocând încălcarea ordinii publice, au pornit mai multe dosare penale. Unul dintre acei care „a gustat” din plin din acțiunile „prietenești”ale polițiștilor, este Dumitru Urâta. Alături de alți eroi ai luptelor pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova în anul 1992, a fost târât pe asfalt, călcat în picioare, umilit și batjocorit în cel mai barbar mod”, a menționat și fostul deputat Chiril Moțpan, care a fost azi alături de protestatari.

El a mai adăugat că sub pretextul menținerii ordinii publice mai mulți polițiști, depășindu-și în mod evident atribuțiile de serviciu, au aplicat în mod excesiv, fără necesitate și disproporționat forța fizică față de veteranii protestatari, aplicând mijloacele speciale din dotare (electroșocher, gaze lacrimogene etc.), cauzându-le în mod intenționat vătămări corporale, dureri, suferințe fizice și psihice puternice, acțiuni care reprezintă tratament inuman și degradant săvârșite de mai multe persoane, inclusiv cu funcție de răspundere. În pofida acestu fapt veteranul mai este purtat și prin instanțe.

s
s
s

După protestul de la judecătorie, veteranii au mers la Guvern, unde au depus o petiție. Veteranii au solicitat demiterea șefului Biroului Relații cu Veteranii, Nicolae Gârbu. Potrivit protestatarilor, șeful BRV, numit de Guvernul Chicu, nu a întreprins nicio acțiune care le-ar ameliora problemele. Veranii au solicitat reformarea BRV și numirea unui nou șef.

s
s
s
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata