Protest amplu, în fața Președinției, împotriva PAS! Organizatorii anunță că la miting au venit peste 40 de mii de oameni

0

Peste 40 de mii de oameni au venit la protestul de astăzi din fața Președinției, anunță organizatorii mitingului, în cadrul căruia a fost cerută demisia Maia Sandu și a guvernării PAS! Oamenii au protestat față de scumpirile din țară, față de crizele care nu mai contenesc și față de inacțiunile guvernării. Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a declarat că proteste similare vor fi organizate în fiecare duminică de acum înainte, până când guvernarea își va da demisia. 

Șor a mai adăugat că peste 10 mii de oameni au fost împiedicați să ajungă la protest și a anunțat că, în curând, la protest vor ieși 100 de mii de oameni, iar într-o lună va scăpa de „nemernicii din PAS”. 

„Vă mulțumesc tuturor celor cărora nu le-a fost frică și au ieșit în stradă să lupte pentru țara noastră. Actuala guvernare a făcut multe promisiuni, dar niciuna nu a fost îndeplinită. Dimpotrivă, viața oamenilor a devenit din ce în ce mai grea. Au promis democrație, dar ne-au adus represiuni. Suntem obligați să luptăm pentru drepturile noastre. Avem două opțiuni: Să cădem în genunchi sau să luptăm până la capăt. Vom merge până la capăt. Vom protesta până când vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate oneste. Anunț, că de astăzi, în fiecare duminică vom organiza proteste ample până când vom obține demisia și anticipate”, a declarat Ilan Șor.

La rândul său, un al lider al protestatarilor a spus că oamenii au dreptul constituțional de a se exprima liber și a reiterat că protestele vor fi pașnice.

„Ne-am adunat astăzi aici pentru a ne asuma viitorul acestei țări. Poporul Republicii Moldova, care i-a pus în funcții pe cei din PAS, are tot dreptul să le ceară socoteală. Bătaia de joc la care suntem supuși non-stop a luat sfârșit. Republica Moldova este în moarte clinică, iar cei care o vor resuscita sunt oamenii, care au venit astăzi aici. Moldova își va recăpăta demnitatea. Avem o singură condiție: Jos Maia Sandu! Avem dreptul constituțional de a ne exprima liber. Am anunțat din timp autoritățile competente că protestul de astăzi este unul pașnic, fără violențe! Republica Moldova este capturat, iar uzurparea puterii în stat este o încălcare penală, pentru care actuala guvernare va fi trasă la răspundere. Deschidem astăzi „Orașul Schimbării”, aici, în fața Președinției și Parlamentului”, a declarat Dinu Țurcanu.

PARTICIPĂ LA SONDAJ: VA REUȘI SAU NU PARTIDUL ȘOR SĂ ADUNE 50 MII DE PROTESTATARI

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata