Protest la Guvern: Autoritățile din Orhei au intrat în greva japoneză

0

Reprezentanții instituțiilor de învățământ din raionul Orhei, alături de autoritățile raionale și locale, intră, de astăzi, în grevă japoneză.

Anunțul a fost făcut astăzi, de președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

În cadrul unui protest organizat la Guvern, manifestanții au făcut apel ca toate instituțiile din țară care se confruntă cu aceleași probleme să fie solidari și să intre în greva japoneză.

“Întreaga administrație publică locală din Orhei intră de astăzi în greva japoneză. Avem situații catastrofale în școli. Instituțiile au achitat facturile la energia termică și electrică și nu le-a rămas bani măcar de cretă. Situația în care se află școlile și grădinițele din Orhei e în toată țara.

Poate școlile mari nu simt atât de mult această problemă, însă pentru școlile mici situația e catastrofală. Facem apel către toate sindicatele din învățământ, toate administrațiile locale și raionale să intre și ei în această grevă japoneză. Toți angajații din raionul Orhei vor purta panglica albă până când parlamentarii vor lua o decizie pentru rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm”, a îndemnat președintele raionului.

Potrivit lui, reprezentanții instituțiilor de învățământ din raionul Orhei susțin că se confruntă cu probleme serioase din lipsa finanțelor, care au fost consumate deja pentru achitarea facturilor mari la resursele energetice.

“Am venit în fața Guvernului pentru a protesta față de fărădelegile Guvernului. Ca primar, în bugetul Primăriei Orhei am prevăzut facturi pentru gazul la prețul de 11 lei, acum a ajuns la 15 lei. Doar Școala de Artă și Școala de Muzică are minus 100.000 de lei. Dacă luăm grădinițele toate împreună avem deficit de 4.250.000 de lei”, a declarat primarul raionului Orhei, Pavel Verjan.

Manifestanții au declarat că vor menține greva japoneză până când Parlamentul nu se va întruni în ședință pentru a face rectificări la bugetul de stat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata