Protest masiv în Bubuieci: Locuitorii contestă anularea alegerilor locale

0

Locuitorii comunei Bubuieci au ieșit în număr mare astăzi la o manifestație, pentru a protesta față de decizia Comisiei Electorale Centrale de anulare a rezultatelor alegerilor locale, în urma cărora Leonid Umaneț, candidatul Mișcării Alternativa Națională (MAN), a fost declarat câștigător.

Oamenii au afișat pancarte și bannere, exprimând nemulțumirea față de ceea ce ei consideră a fi o ingerință politică în procesul democratic și o violare a votului popular.
Protestatarii acuză Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) de manipulare și abuz de putere, susținând că alegerile au fost corecte și că rezultatul acestora trebuie respectat.

“MAN constată cu regret că decizia CEC a fost influențată politic și considerăm că astfel de acțiuni subminează încrederea publicului în procesele electorale și în instituțiile statului. Anularea alegerilor în care candidatul nostru, Leonid Umaneț, a fost ales în mod democratic de către locuitorii din Bubuieci, constituie un precedent periculos și inacceptabil în practica electorală a Republicii Moldova. MAN cheamă partidul de la putere să respecte statul de drept, transparența în actul guvernării și respectarea voinței poporului. Acțiunile recente ale CEC reprezintă o încălcare flagrantă a acestor principii”, se arată în declarația MAN.

Formațiunea face apel la toți cetățenii să sprijine protestul pașnic și să susțină lupta pentru democrație și justiție. “MAN va continua să lupte pentru drepturile și libertățile fiecărui cetățean, și nu va permite ca voința poporului să fie ignorată”, se mai arată în mesajul partidului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata