Proteste în lumea musulmană după atacul de la spitalul din Gaza

0

Explozia din Gaza i-a înfuriat pe musulmani, care nu pot crede altceva decât că Israelul a bombardat spitalul. În Iordania, Liban, Iran și Turcia, mii de oameni au luat cu asalt reprezentanțele diplomatice ale Israelului și aliaților săi. 

În Liban, protestatari furioși au luat cu asalt ambasada SUA din Beirut. Forțele de ordine au folosit tunuri cu apă și gaze lacrimogene pentru a-i îndepărta pe demonstranții care încercau să escaladeze gardul.

“Suntem aici pentru a spune poporului arab să se trezească. Palestina liberă, la dracu cu Israelul!”, a strigat un protestatar.

În Iran, o mulțime de oameni a mărșăluit pe străzile din Teheran, în toiul nopții, pentru a protesta față de distrugerea spitalului din nordul Fâșiei Gaza. S-au adunat în Piața Palestina și au pornit către ambasadele Franței și Marii Britanii.

Au dat foc drapelului israelian în urale puternice: “Poporul palestinian nu a comis nicio crimă. Ei nu vor nimic. Aceasta este casa lor și nu vor să plece.”

“Mă aștept de la conducătorii țării mele să sprijine Palestina și poporul palestinian. (Israelienii) ar trebui să fie pedepsiți. Am folosit acest slogan pentru a spune că ceea ce ne dorim cu toții sunt rachete împotriva rachetelor.”

“După părerea mea, noi, iranienii, ar trebui să-i ajutăm cât mai mult pe palestinieni. Dacă este necesar, ar trebui să luptăm alături de ei.

” Mii de turci s-au adunat în fața consulatului israelian din Istanbul. Forțele de securitate turce au folosit spray cu piper și tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe cei care își forțau intrarea în complexul în care se află consulatul.

Protest held in Tunisia against Israeli attack on Gaza hospitalIsrael protests in turkey continueIsrael protests in turkey continueIsrael protests in turkey continueIsrael protests in turkey continue

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata