Proteste non-stop în fața Președinției! Organizatorii mitingului de astăzi anunță că oamenii vor protesta pașnic până când guvernarea își va da demisia!

0

Zeci de mii de oameni s-au adunat astăzi în fața Președinției, în cadrul unui amplu protest față de guvernarea PAS și Maia Sandu! Unul dintre liderii protestului, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a anunțat că protestele pașnice vor continua până când PAS nu va pleca de la putere.

„Ne-am adunat astăzi aici pentru a ne asuma viitorul acestei țări. Poporul Republicii Moldova, care i-a pus în funcții pe cei din PAS, are tot dreptul să le ceară socoteală. Bătaia de joc la care suntem supuși non-stop a luat sfârșit. Republica Moldova este în moarte clinică, iar cei care o vor resuscita sunt oamenii, care au venit astăzi aici. Moldova își va recăpăta demnitatea. Avem o singură condiție: Jos Maia Sandu! Avem dreptul constituțional de a ne exprima liber. Am anunțat din timp autoritățile competente că protestul de astăzi este unul pașnic, fără violențe! Republica Moldova este capturat, iar uzurparea puterii în stat este o încălcare penală, pentru care actuala guvernare va fi trasă la răspundere. Deschidem astăzi „Orașul Schimbării”, aici, în fața Președinției și Parlamentului”, a declarat Dinu Țurcanu.

Tot el a spus că mii de protestatari au fost împiedicați să ajungă astăzi în Capitală, după ce reprezentanții firmelor de transport din țară, dar și proprietarii de autobuze și microbuze din localități, au fost constrânși de către exponenții guvernării să anuleze toate cursele spre Chișinău, comandate de localnicii care au vrut să ajungă la protest.

PARTICIPĂ LA SONDAJ: VA REUȘI SAU NU PARTIDUL ȘOR SĂ ADUNE 50 MII DE PROTESTATARI

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata